Zomerfit, vanuit huis

De zomer komt er weer aan. Je past die leuke zomerse lichte spijkerbroek van vorig jaar en die zit toch net wat strakker dan je je kan herinneren van vorig jaar. 

Dit jaar wil je het anders doen, dit jaar wil je je fit in je lijf en mind voelen als de zomer begint.

Hoe ga je dat doen? Nou, als je dit leest dan ben je op het goede adres. want, ik herken dit gevoel en deze gedachte als geen ander.

Elk jaar denk ik na de winter weer, shit die broeken zitten ineens echt zoveel strakker. En meestal kom ik hier pas rond mei achter, als je al echt in die zomerse kleren wil. Dan begin je net te laat en wil je alles eraan doen zo snel mogelijk weer fit te zijn. Want als je je fit in je lijf voelt, voel je je vaak ook fit en blij in je mind. Herkenbaar?

Het is nu begin april en het is de perfecte timing, om te starten met gezond zijn. Meer beweging, meer kracht voor betere hormoon balans. Wat ik meestal had is dat ik veel cardio ging doen, waardoor je wel afvalt. Maar het duurt langer je moet echte enorme afstanden maken om wat te verbranden. Terwijl als je kracht doet je spieren opbouwt en met spieren verbrand je meer, daarbij word je lichaam mooi gespierd. Alleen ben ik dan soms bang te ‘dikke’ benen met een en al spier te krijgen, ik houd meer van de lange yoga spieren. Dus dit wordt een programma waarbij je gespierd wordt, maar niet bonkerig.

Dus ik neem je mee met een traject waar ik zelf aan ga beginnen. En het lijkt me leuk als je meedoet! 

Ik ga verschillende challenges opzetten, waarbij we samen iets leuks maken van sporten. Door lekkere muziek, en een leuke vibe. Doen we kracht training samen, daarnaast doen we cardio.

De cardio zal ik dmv tips geven (bijv. Vandaag naast oefeningen: ren/wandel/springtouw 20 min). 

Verder upload ik yoga en meditatie videos. Doe deze ook echt. Soms denken mensen bij afvallen / fit worden niet aan yoga. Terwijl 1 van de hoofd redenen dat mensen dikker worden stress is. Door stress sla je namelijk vet op, daarbij helpt stretchen met afdrijven van verkeerde stoffen. Stress zorgt voor slechtere keuzes in eten, maar los daarvan ook puur uit zichzelf door de hormonen die je aanmaakt dat je eerder vet opslaat.

De yoga helpt met het verlengen van je spieren, zodat je na kracht oefeningen de spieren weer mooi lang maakt. Het mediteren helpt je positiever te denken, beter te slapen, vermindert stress, maakt dat je meer in het nu leeft, bewustere keuzes. Zoals je ziet, dit zijn allemaal op zichzelf al wel redenen om te beginnen met mediteren. 

Om het dan te koppelen aan een fitter lijf:

Betere slaap: zorgt voor minder snack behoefte, dus makkelijker gezond te eten.

Positief gevoel: vaak eet je uit emoties, en als je blij bent heb je minder emo snack attacks

Door stress: sla je vet op en met name rondom je benen en billen. Voor veel vrouwen is dit de plek waar we vaak graag wat kilo(s) af willen. ( mijn zone is dit zeker)

Bewustere keuzes: je gaat meer bewust kiezen waar je zin in hebt, en niet uit gewoonte of verslaving

We zijn er bijna, want natuurlijk maakt het ook uit wat je eet. Ik ben geen food specialist. Maar heb wel veel liefde voor voeding en heb een ayurveda food training gedaan. 

En we gaan voor de 80-20 rule. Dus doordeweeks wat strenger in het weekend wat relaxer. Verbied jezelf niet alles. Dan wordt het zo’n obsessie! Balance is KEY. Stay tuned. Via mijn instagram @laviederoosaparis kun je vast meedoen aan de workouts. De rest volgt hier ook!